אלרגיה למזון

מספר עובדות על אלרגיה למזון: מתרחשת בדרך כלל לאחד או יותר ממקורות החלבון הבאים: סוס, בקר, חזיר, עוף, דגים, חלב וביצים. הסימפטומים יכולים להיות בכל גיל אך לרוב בבעלי חיים מעל גיל שנה. בעל חיים צעיר או בעל חיים מבוגר שאכל כל חייו את אותו המזון, יכולים לפתח את האלרגיה.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email

לא ניתן להבדיל את האלרגיה למזון ביחס לאלרגיה מסוג אחר ללא מבחן מזון.
הרבה בע"ח עם אלרגיה למזון לא ישתפרו ע"י מעבר למזון מסחרי אחר, כי מזונות מסחריים מכילים אחד או יותר ממרכיבי מזון מוכרים.
ניתן לזהות אלרגיה למזון יחד עם סוגי אלרגיה אחרים.

סימנים קליניים:
הסימנים כוללים גרודים, נשיכות וליקוקים במידה בינונית, ולעיתים מלווים בפצעים כתוצאה מהגירודים.

אבחון:
הדרך היחידה לאבחן אלרגיה למזון היא ע"י מבחן מזון – יש לספק לבעל החיים מזון מסוג שהוא לא נחשף אליו בעבר, ועדיף מזון בעל סוג אחד של חלבון. המזונות העדיפים – כבש ואורז או צבי ותפוחי אדמה כגון Z/d – D/d של חברת הילס, Dermatosise של חברת יוקנובה או Limited של חברת  רואיל קנין היפו אלרגני
.
יש לספק את המזון החדש בלבד, ללא תוספות וללא ממתקים, רק את האוכל החדש, למשך חודשיים שלושה. עוקבים אחרי הסימנים הקליניים ורוצים לראות שיפור. בסיום התקופה חושפים את בעל החיים למזון המקורי למשך שבוע. במידה וחזרו הסימנים הקליניים- זו ההוכחה לכך שבעל החיים אלרגי למזון.

טיפול:
מתן מזון היפואלרגני – מזון שבעל החיים לא נחשף אליו בעבר.

עוד מאמרים בנושא

איך מאמצים חתול רחוב? כל התשובות