שיטות שחיטה אכזריות

קלטת חדשה מוכיחה: הרבנים הראשיים ומשרד החקלאות נותנים הכשר לשיטות שחיטה אכזריות המנוגדות לחוק היהודי
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email

שיטות שחיטה אכזריות

סרטון שצולם במצלמת נסתרת חושף: הבשר הכשר המיובא לישראל נשחט בשיטות אכזריות המנוגדות לחוק היהודי. על מנת לבצע שחיטה כשרה נכבל אחד מקרסוליה של הפרה באזיקי מתכת והיא מורמת לתקרה בעזרת כבל. שריריהם וגידיהם של בעלי החיים נקרעים ומשקל גופם תולש את מפרקי הירך שלהם ממקומם. *ישראל מייבאת לפחות 30% מהבשר הקפוא שלה מבתי מטבחיים כשרים בדרום אמריקה השוחטים בשיטה זו. * עמותת "הכל חי" קוראת לרבנים הראשיים ולמשרד החקלאות להפסיק את שיטות השחיטה האכזריות.

בתגובה לגילויים שנחשפו לאחרונה אודות אכזריות קיצונית כלפי בעלי חיים בבתי מטבחיים המשתמשים בשיטת 'הריסון' לשחיטת בעלי חיים המתבצעת על ידי הרמה באמצעות אזיקי רגל, ולבקשתה של עמותת 'הכל חי', קרא הרב הירושלמי אדם פרנק, לרבנים הראשיים של ישראל, יונה מצגר ושלמה עמאר, להוציא פסק הלכה האוסר על השימוש בשיטה זו, לטובת שיטות ריסון אכזריות פחות. יש לציין כי החוק היהודי אוסר על הכאבה מיותרת ליצור חי ("צער בעלי חיים") ולמרות זאת הרבנות הראשית נותנת "תעודת כשרות" לשיטות אלו. "אני קורא לרבנות הראשית לישראל ולכל המוסדות שמפקחים על שחיטה ברחבי העולם לפעול להפסקת שיטה זו של ריסון בעלי חיים בתהליך השחיטה הכשרה, שהיא אכזרית שלא לצורך," אמר הרב פרנק.

בתהליך זה, נכבל אחד מקרסוליה של הפרה באזיקי מתכת, והיא מורמת לתקרה בעזרת הכבל שמחובר לאזיקי הקרסול. בעלי החיים המבוהלים, השרויים בהכרה מלאה, תלויים באוויר וסובלים ייסורי שאול בעודם ממתינים לחיתוך גרונם, כאשר שריריהם וגידיהם נקרעים ומשקל גופם תולש, פשוטו כמשמעו, את מפרקי הירך שלהם ממקומם.

בארצות הברית אין משתמשים יותר בשיטת ההרמה באמצעות אזיקי רגל, אך משחטות ברחבי העולם, כולל בתי מטבחיים לשחיטה כשרה, ממשיכות להשתמש בה. "מועצת הרבנים ד'אמריקה", הרשות הרבנית האורתודוכסית הגדולה ביותר, אישרה שימוש במכלאה שמחליפה את שיטת ההרמה באמצעות אזיקי רגל, ושתומכת בגופו של בעל החיים בעוד דמו מנוקז מגופו.

ישראל מייבאת לפחות 30% מהבשר הקפוא שלה מבתי מטבחיים כשרים בדרום אמריקה, וזאת כאשר רובם משתמשים בהרמה באמצעות אזיקי רגל כשיטה לריסון בעלי חיים. "הכל חי" קוראת למשרד החקלאות של ישראל לאסור על שיטה אכזרית זו של ריסון, גם בבתי מטבחיים בישראל, וגם בבתי מטבחיים שפועלים בחו"ל ומייבאים בשר לישראל.

לפני מספר ימים הגיע לידי עמותת 'הכל חי' תיעוד במצלמה נסתרת של שחיטה המתבצעת בשיטת 'הריסון' בבית מטבחיים כשר באורוגוואי. את הסרטון ניתן לקבל מעמותת 'אנונימוס' .
עמותת "הכל חי" הינה עמותה אמריקאית הפועלת למניעת פגיעה בבעלי חיים בישראל, להקל על סבלם ולהגביר את המודעות לבעלי חיים באמצעות חינוך.

מוצרים קשורים

נכתב על ידי בן

נכתב על ידי בן

בן הוא כותב ותיק מהעיר חיפה שמתמחה בכתיבה על בעלי חיים. הוא למד ביולוגיה בתיכון ומאז התעניין מאוד בעולם החי. הוא התחיל לכתוב מאמרים על בעלי חיים בבלוג אישי בתחילת שנת 2000 ומאז פרסם מאמרים רבים. חובב גלישה, NBA והבעלים של סאני - גולדן רטריבר חייכני.

קטגוריות מובילות

עוד מאמרים בנושא

מוצרים פופולריים

המוצרים הנמכרים ביותר

סינון מוצרים

סנן לפי מותג
כל המותגים
סנן לפי מותג
משקל האריזה
בחרו...
משקל האריזה
סנן לפי גיל
כל שלבי החיים
סנן לפי גיל
סנן לפי טעם
כל הטעמים
סנן לפי טעם
סנן לפי גודל הגזע
כל הגדלים
סנן לפי גודל הגזע
חיה
בחרו...
חיה
תזונה מיוחדת
בחרו...
תזונה מיוחדת
גודל מיטה / מזרן
בחרו...
גודל מיטה / מזרן
סוג החול
בחרו...
סוג החול
צבע
בחרו...
צבע
נפח
בחרו...
נפח
אבחנה רפואית
בחרו...
אבחנה רפואית
טווח משקל
כל המשקלים
טווח משקל
דילוג לתוכן