חפש בעלי מקצוע:

מחלות

+ הוספת הודעה

איך מטפלים בחתול מצונן, מהו הטיפול המקובל לסרטן ומה עושים בכדי שהכלב לא יקיא את התרופות? תשובות לשאלות אלו ולעוד רבות אחרות תוכלו למצוא כאן

מנהל הפורום: ד"ר גלית לוי גיחון

ד"ר גלית לוין-גיחון הינה וטרינרית, בוגרת המחזור החמישי של בית הספר לרפואה וטרינרית על שם קורט באוניברסיטה העברית בירושלים. היא הבעלים של שתי מרפאות וטרינריות בחולון ובכפר סבא ומשמשת כרופאה אורחת במרפאה במדינת ניו-יורק בארה"ב. לפרטים נוספים>>

 

ש לי חתול בערך בן 7 שנים,
בחודש האחרון החתול לא רגוע,
יש לו טיקים בגב וחלק האחורי. וטרינר בדק אותו ולא הגיע למסקנה מדוייקת.
כבר תקופה שאנחנו נותנים לו טיפות אוזניים לאחר שהווטרינט אמר שיש לו קצת הפרשות, אבל זה גם לא עזר..
מצורף קישור לסרטון:
https://vimeo.com/342547093
אשמח לדעת מה עוד אפשר לעשות.



שלום, שמי אורטל ונמצאת אצלי כלבה רועה גרמנית בת שנה וחצי באומנה (בשאיפה לאימוץ). הכלבה נמצאת במצב רפואי רע, להבנתי נמסרה לעמותה בגיל שנה וחצי לאחר שבשלושת החודשים האחרונים החלה לשלשל ולרדת משמעותית במשקל (כ10 קילו, משקלה כעט 17 קילו מבלי ששינו לה את הדיאטה). מדובר בצואה לפעמים רכה מאוד וירוקה ולפעמים יותר נוזלית. בשבוע וחצי האחרונים היא אוכלת אוכל רפואי אך אין כל שינוי בצואה שלה. בנוסף שוחחתי עם הבעלים של אחותה של הכלבה והיא סיפרה לי שגם לאחות ישנה רגישות בקיבה אך לא ברמה כזו וכיום היא במצב טוב כל עוד שומרים שלא תאכל אוכל ברחוב (היא אוכל אוכל על בסיס סלמון ללא דגנים). כמו כן הכלבה עברה ספירת דם שהראתה אנמיה ומחסור בברזל וכן עברה בדיקת תרבית של הצואה שגם היא יצאה נקיה. אשמח לייעוץ בנוגע לסיבת מצבה הבריאותי וכיצד ניתן להתמודד עם המצב, בייחוד כאשר מדובר באומנה ובסטודנטים שלא יכולים לעמוד בעלויות גבוהות של מימון בדיקות וטיפולים יקרים. תודה רבה אורטל.



כלבה בת 4 קטנה. לפני 3 חודשים עברה ניתוח רצועה צולבת בשתי הרגליים. עדיין צולעת רגל ימין בזמן ריצה. ביום שישי במהלך ניקוי שיניים בהרדמה הוטרינר בדק אותה שוב (לא הכירורג שניתח) ולא ראה שום דבר חריג. הכלבה עדיין ישנה בכלוב ואנחנו מגבילים אותה לא לקפוץ ולהשתולל יותר מדי. כן הולכים עם רצועה ארוכה ונותנים לה לרוץ.
מה יכולה להיות הסיבה? האם זה תקין ויעבור?



לא כתבתם משקל של הכלבה
אני מציעה שתחפשו רופאה שמתמחה בשיקום
לדעתי היא זקוקה לפיזיוטרפיה



יש לנו 2 כלבים בבית, נמצאים כל היום חופשיים בחצר גדולה. אחד מהם רועה גרמני בן 5 חודשים התחיל ללכת במעגלים ושמיניות סביב עצמים (שולחן, מלונה).
מה הסיבה להתנהגות?



שלום,
יש לי חתולה בת 12 וחצי. לפני מספר ימים היא החלה לשלשל מספר פעמים רב וגם הקיאה. לקחתי אותה למרפאה ולדברי הווטרינר עשו לה את הבדיקות הבאות:
1. שלושה צילומי רנטגן.
2. בדיקת דם CBC+ פאנל מלא. בנוסף, היא קיבלה גם זריקת סרניה, זריקת פמוטידין, וזריקת AMOXY LA.
כמו כן, הומלץ לי על תזונה של HILLS I/D, וזה מה שהיא אוכלת מאז.
ביום הראשון כשהיא חזרה לא היו לה יציאות בכלל (רק שתן). ביום למחרת היא עשתה הרבה מאוד פעמים צואה, ומאז - במהלך היום 6 ימים יש לה ריבוי יציאות וצואה רכה מאוד .
היום כשלקחתי מהווטרינר את תוצאות בדיקות הדם ראיתי שחלק מהבדיקות לא תקינות ואינן בנורמה, וזאת למרות שהווטרינר אמר לי לפני מספר ימים שבדיקות הדם תקינות.
א. מה דעתך על תוצאות בדיקות הדם?
ב. כיוון שעדיין יש לה ריבוי רב של יציאות רכות- מה ניתן לעשות כרגע? ברור שמחר אגש לווטרינר, אבל תוצאות בדיקות הדם מטרידות אותי. כמו כן אציין שבכל פעילות רפואית אצל החתולה היא עוברת טשטוש. תוצאות בדיקות הדם:
(אני מסמנת בכוכביות את התוצאות החריגות.
ALB- תוצאה 2.8 (2.2-4.4) ALP- תוצאה 36 (10-90)
ALT - תוצאה 53 (20-100)
AMYL - תוצאה 880 (300-1100) TBIL- תוצאה 0.3 (0.1-0.6) BUN- תוצאה 17 (10-30)
++CA תוצאה 10 (8-11.8)
PHOS תוצאה 4.7 (3.4-8.5) CREA תוצאה 1.5 (0.3-2.1
GLU תוצאה 270 (70-150) **********
NA תוצאה 149 (142-164)
K תוצאה 3.9 (3.7-5.8)
TP תוצאה 7.1 (5.4-8.2)
GLOB תוצאה 4.3 (1.5-5.7)
WBC תוצאה 13.1 (5.8-19.5)
RBC תוצאה 8.41 (5.8-10.7)
HGB תוצאה 11.8 (9-15) HCT תוצאה 38.6 (30-47)
PLT תוצאה 36 (300-800) *********
MCV תוצאה 46 (41-51)
MCH תוצאה 14 (13-18)
MCHC תוצאה 30.5 (31-35) ********
RDW תוצאה 14.2 (17-22) *********
MPV תוצאה 9.3 (6.5-15)
PCV תוצאה 31 (30-45)
TS תוצאה 7.1 (5.5-7) ************
תודה מראש.



גלוקוז גבוה נפוץ למדי במיקרי סטרס ולקיחת דם וביקור במרפאה בהחלט מלחיצים
טסיות נמוכות כנראה בגלל לקיחת הדם במידה והיתה בעייתית יווצרו קרישים במבחנה
יש לעשות משטח על מנת לוודא רמת טסיות תקינה
כל שאר הבדיקות החריגות הן שוליות
לגבי ההקאות קיבלה טיפול מצויין
וכן לגבי השלשול טיפול תרופתי ושינוי תזונתי כפי שעשיתם
ממליצה גם על תוספת ויטמין b12
רק בריאות



אנא בדחיפות, הכלבה בת 9 שנים שוקלת 26 קילו, יש לה דפ בשתן, זה קרה בעבר וזכור לי שקיבלה אנטיביוטיקה רפאפן או מוקסיפן. לא זוכרת את המינון ... יש לי בבית אנטיביוטיקה ואין באפשרותי לקחת אותה לוטרינר, האם אפשר לתת לה אנטיביוטיקה? זאת בעיה חוזרת וכבר טופלה בעבר! אנא עזרתך במינון וסוג!! מוקסיפן 500 מ״ג לעשרה ימים שלוש פעמים ביום?!? זה מה שנדמה לי נתנו לה פעם קודמת אך איני לגמרי בטוחה!! דחוף ... תודה!!



נא לגשת לוטרינר שלכם
לא מטפלים לבד
חשוב לבדוק בעיקר בגלל שזו בעיה חוזרת
יתכן ויש אבנים
כנראה שיש צורך לשלוח למעבדה לתרבית ורגישות
רק בריאות



החתולה שלנו נדבקה בטפיל זה ומטופלת מזה שבועיים בטיפול המקובל של מטרונידזול ו-Canigest. השלשולים המימיים נמשכים ללא הטבה משמעותית. האם גם התרופות הללו יכולות לגרום לשלשול ייחד עם השמדת הטפיל?
תודה רבה



התרופות לא אמורות לגרום לשלשול
יש לשלב עם הטיפול התרופתי גם טיפול תזונתי



איזה טיפולתזונתי צריך?
החתולה אוכלת מזון רפואי C/D ביחד עם חתולה נוספת שלנו שסובלת מבעיות בדרכי השתן.
תודה רבה



אני משערת שכבר קיבלת טיפול רפואי כנגד הגיארדיה
מזון i/d עוזר לשלשולים



שלום,
יש לי כלבת פודל טוי בת 7
בחודשים האחרונים הכלבה התחילה לחרחר 3-4 פעמים ביום, התקף שנמשך בסביבות ה15 דקות, נראה ממש כאילו היא נחנקת.
הייתי אצל הוטרינר והוא הסביר לי על בעיה נפוצה אצל כלבים עם צוואר קצר שגורמת להם לפעמים לחוסר אוויר ולכן החרחור נגרם, אך אמר שאין פיתרון לבעיה הזו...
ההתקפים לא עוברים ורק מחמירים והשאלה שלי היא האם יש פיתרון או משהו לעשות כדי להקל על הכלב?
תודה, נדב



יש לעשות בדיקות דם וצילומי רנטגן להמשך איבחון



שלום חתול הבית שלי בן 13 אוכל כבר 8 שנים אוכל רפואי royal canin urinary כי היו לו בעיות בדרכי השתן. לפני שנה החלפתי לו ל urinary של חברות אחרות כגון היילס, אך חזרתי למקור לפני כמה חודשים. בשנה האחרונה הוא מקיא , לרוב ללא hairballs, כל 1-2 ימים. עבר את כל הבדיקות (צילום, בדיקת דם נרחבת, בדיקת צואה) ונמצא שבריאותו תקינה. הוא ממשיך להקיא כהרגלו ואני אובדת עצות. מה עוד אפשר לעשות?
תודה



שלום
מציעה שתחזרו על בדיקות הדם
יש לחשוב על איבחון בעזרת אולטרהסאונד
בהצלחה גלית



שלום,

יש לי כלב תחש (נקניק) בן 5 שנים ששוקל כ- 8.6 קילו. החל משבוע שעבר הוא סבל מבעיות שהוא לא יכול לעלות לבד לספה או למיטה שלנו ותמיד כשהיה רוצה שנעלה אותו הוא היה מרכין שני רגליים קדמיות עלינו, מה שלא היה בעבר. השבוע החל מיום ראשון, הכלב לא חש בטוב בכלל, מקיא ומשלשל. עקב כך לקחנו אותו לוטרינר שבדק את ההתנהגות שלו, חום וצואה (דחפו לו אצבע לישבן וגילו שם חתיכת עץ, הכלב אוהב "לפרק" ענפים וגזעים ולכן נתנו גסטרו 10 ו- Canidryl 100mg וביקשו שנרכוש עבורו טונה עם שמן שיסייע לו בזירוז יציאת הצואה עם העצים לכאורה). לאחר לילה אחד(!) ראינו החמרה במצבו של הכלב, הכלב לא מצליח לעמוד על רגליו, וכשהוא מנסה ללכת אחרי צעד או שניים הוא נופל כאשר הראש שמוט או נוטה לצד אחד. עשו לו אתמול בדיקות דם, רנטגן (לשלילת פריצת דיסק או בעיה בעמוד השדרה או חסם בבטן, בדיקות אלקטרוליטים ובדיקות לבלב. הכל נראה תקין לטענת הווטרינרים (כולל כדוריום דם לבנות). אנחנו כרגע מאכילים את הכלב דרך הפה במזון רפואי מעט מאוד מסוג Hills i/d with Turkey וכן קיבל נוזלים מתחת לגוף ואנחנו משקים אותו במזרק במים. היום הוא הלך שוב לביקורת בה אין שיפור, והוטרינרים אמרו שבמסגרת הציוד שיש להם במרפאה כלו כל הבדיקות שהם יכולים לעשות והשאירו אותנו ללא אבחון וללא כיוון. אנחנו מעוניינים לסייע לכלב ולדעת אם ניתן לטפל בו.

אשמח לקבלת חוות דעת.
אנחנו ממש לחוצים ופוחדים ונשמח לכל חוות דעת ותשובה!
תודה,
נתנאל.



שלום נתנאל
במידה וזה עדיין רלוונטי
מציעה לגשת לחוות דעת לבדיקה אצל נוירולוג ובנוסף לשקול לעשות
CT או MRI
רק בריאות



שלום, החתול שלי בן 13.5 כ 6 שנים אוכל cd (בעבר הייתה חסימת שתן) בבדיקות דם אחרונות גילינו שמדובר בסכרת. אשמח לדעת איזה אוכל רפואי משולב אפשר לתת לו בהתחשב גם בסכרת וגם בשימור מצב הכליות.
תודה



מכיוון שהסכרת יותר בעייתית ממליצה על מזון W/D
להקפיד שישתה יותר
להאכיל מזון רטוב בעיקר
ולעשות בדיקות שתן תקופתיות לבדיקת PH ולבדיקת קריסטלים,



כרגע אובדים עצות הרגל של הכלב שלנו צ'ומפי היתה מגובסת מעל לחודש וחצי והשבר לא התאחה הוצע לנו ניתוח קודם ועלותו של הניתוח מעל 8000₪ נא פתרון מיידי באם מישהו נתקל בבעיטה דומה



שלום
חסרים פרטים חשובים
גיל הכלב איזה שבר והיכן



Male & Female Golden Retriever puppies Hi am Tony, My wife and I are putting up our puppies on adoption for anyone with a pet experience willing to adopt and take good care of them. They are all Golden retriever puppies, Pure Breed, 5 months old, All vet checked and they will be coming with all necessary documents. For more details about the puppies please email me tonycarl2017@gmail.com or drop us your Whatsapp contact so we can call you



פודלית בת 8 מעוקרת מזה כמה זמן יש לה הפרשות חומות מאיבר המין.
מה זה???



יש לגשת למרפאה שלכם
יתכן ומדובר בדלקת במערכת השתן



שלום,
יש לי כלב מעורב, כאשר הסלוקי והלברדור בולטים, כבר 10 שנים. היום בן 14 אך מתנהג כצעיר. כלב רגוע, שקט וממושמע.
בתקופה האחרונה החל לרדת במשקל ולהתנהג בצורה שונה לחלוטין.
הוא אוכל רגיל, לא מקיא, לא משלשל וקיבל טיפול נגד תולעים.
מכלב ממושמע ורגוע במיוחד שהרצון היחיד שלו זה ליטוף ושינה, לכלב חסר שקט ומנוחה, אשר נושך ריהוט, שורט דלתות ובנוסף לעיתים נכנס להתקפים שבהם, ממצב רגיעה, לדוגמה באמצע הלילה, מתנשף ומסתובב בלחץ. גם מדי פעם נע בצורה מוזרה שנראה כאילו הובהל מאחורה.
הוא עשה בדיקת דם כללית, אולטרה-סאונד וביופסיה במעי ולא נמצא דבר חריג.
מה יכול להיות פשר השינוי בהתנהגות והירידה במשקל והאם הם קשורים.
תודה מראש, בעלים מודאג מאוד



שלום ממליצה יעוץ נוירולוגי
יש לשלול נאופלזיות -גידולים במערכת העיצבית וזה בהנחה ששללו גידולים אחרים



יש לי גור חתולים בן 5 וחצי חודשים חתולים שחולה מאז שהוא אצלינו.. כבר כמעט 3 חודשים.

בקיצור :
שילשולים+הקאות+ קוקסידיה שטופלה+דלקת עיניים+ דלקת אוזניים+ דלקת בשתן וחוסר תיאבון

בהרחבה
בהתחלה היו שילשולים נתנו טיפולים ואז עשינו בדיקות צואה גילינו קוקסידיה המשכנו לטפל, התחיל להקיא ועשינו בדיקות דם ואולטרסאונד שלא נתנו הרבה אבל הוחלט לעבור למזון Z/D יחד עם נוזלים לווריד ואנטיביוטיקה נוספת והפסיק לשלשל לשבועים ואז חזר
במקביל הייתה דלקת עיניים שלא יכולנו לטפל כי כל טיפול שניסינו גרם לאדמומיות ונפיחות והיא עברה לבד
ודלקת אוזניים שטופלה עם ג'ל לתוך העוזן

ועכשיו משילשום הוא מסרב לאכול (אוכל אחרי זריקה של משפר תיאבון ולא אוכל מעבר) ושותה המון ובבדיקת שתן התגלתה דלקת בשתן

מה אנחנו מפספסים?



דחוף!!! דחוף!!! דחוף!!!

"מסי" שלי חולה.
רוטווילר בן 7 חודשים, כבר כמעט שבועיים שלא אוכל כלום רק שותה מיים או שמקבל נוזלים באינפוזיה.
כל מה שאוכל הוא מקיא.
כמובן שירד במשקל עקב אי האכילה, אך הוא עדיין חיוני ושמח, יש לציין שלא בוכה מכאב, אך סביר להניח שסובל מאי נוחות קבועה בגלל המצב.
ארבעה ביקורים רצופים אצל הוטרינר בשבוע וחצי האחרון, קיבל שתי מנות אנטיביוטיקה+נוזלים דרך הוריד כולל זריקות נגד הקאות וכאבים לפני שבוע, אתמול עשינו צילום רנטגן+בדיקות דם, הכל יצא תקין, ללא גופים זרים במעיים או בכיבה.
היום שוב קיבל אנטיביוטיקה+נוזלים מהוריד, כולל זריקות נגד בחילות והקאות.
מחר מתוכנן שוב צילום רנטגן לראות אם יש שינוי כלשהו.
צילומי הרנטגן נשלחו לשני וטרינרים מומחים לבדיקה, לא מצאו משהו חריג, אחד מהם טען כי יתכן ויש חסימה חלקית במעיים.
הוטרינר גם שלל את מחלת הפרוו(מקווה שהוא צודק).
אני והוטרינר מקווים שמדובר בדלקת מעיים חריפה ושהטיפול האנטיביוטי יעבוד.
מיותר לציין כי הטיפולים בשבועיים האחרונים עלו לי כבר אלפי שקלים.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.
אני כבר מיואש, השלב הבא יהיה רק לפתוח את הבטן להתערבות כירורגית על מנת לבדוק היכן הבעיה, והסיכויי השרדות לגור בגילו הם 20% בלבד, לכן איני רוצה להגיע להתערבות כירורגית מה גם שזה יעלה לי עוד אלפי שקלים נוספים.



קו האירוטי לשיחות סקס והכרויות חייג עכשיו
1919-121-936 שלוחה 1124
053-3723266
055-5919758



הכלבה שלי קרעה רצועות מעל האצבעות. הוטרינר שם לה גבס ואמר לפקח דלא יהיה ריח ושאצבעות לא יתנפחו אבל אמר שעכשיו לא כואב לה והיא אמורה לדרוך על הרגל. עברו חמישה ימים והיא עדיין לא דורכת על הרגל עם הגבס וגם אם אני הכינה בעדינות נוגעות באצבעות המבצבצות היא זזה כי כואב לה. האם יש סיבה לדאגה?



האם עשו צילומי רנטגן?



שלום
רציתי להעיר לכולכם שהצבים עכשיו בסכנת הכחדה ולכן כל צב חשוב.
אני ראיתי מול עיניי איך כלב גדול תפס צבים ופיצח להם את הצורה. לא כל כלב עושה את זה. תלוי באופי ואיך שגידלו אותו (לא לימדו אותו לא לפגוע בחיות אחרות). אפשר לשים אבנים בחצר כמו פינה בטבע. אפשר להתיעץ עם המרכז לחיות אקזוטיות. אפילו עם זואולוגים מהאוניברסיטה.
בהצלחה



שלום,
הכלבה שלי בת 4 חודשים מסוג רועה גרמני מעורבת. לפני יומיים הופיעו לה מעט כתמים אדומים הנראים כמו שטפי דם אדומים. יום למחרת, הכתמים התרבו במהירות וכבר ממלאים חלקים רבים מגופה, כולל באזור בית השחי. כמובן שאקח אותה לווטרינר בהקדם. אבל אשמח לקבל חוות דעת על המצב הרפואי גם ממך.
תודה,
ירדן



חשד לשטפי דם מחשיד לבעיות קרישה
יש לגשת לוטרינר דחוף לבדיקה



699 | 698 | 697 | 696 | 695 | 694 | 693 | 692 | 691 | 690 | 689    הקודם»   »