חפש בעלי מקצוע:

מחלות

+ הוספת הודעה

איך מטפלים בחתול מצונן, מהו הטיפול המקובל לסרטן ומה עושים בכדי שהכלב לא יקיא את התרופות? תשובות לשאלות אלו ולעוד רבות אחרות תוכלו למצוא כאן

מנהל הפורום: ד"ר גלית לוי גיחון

ד"ר גלית לוין-גיחון הינה וטרינרית, בוגרת המחזור החמישי של בית הספר לרפואה וטרינרית על שם קורט באוניברסיטה העברית בירושלים. היא הבעלים של שתי מרפאות וטרינריות בחולון ובכפר סבא ומשמשת כרופאה אורחת במרפאה במדינת ניו-יורק בארה"ב. לפרטים נוספים>>

 

שלום רב, האם ניתן לתת אוגמנטין לכלב בן 7 בבעית אוזנים גזע של כלב שרפאי מעורב? הייתה כבר בעיה עם אוזניים וטרינר נתן ציפורל 500 פעם ביום. הבעיה חזרה . לא ניתן לתת לו טיפות אוזניים אנטיביוטים. כלב שוקל 32 ק"ג. איזה סוג אנטיביוטיקה לתת בבעיה כזאת?
אשמח אם שאלתי תענה בהקדם.
תודה מראש ושבוע טוב אנה



אנה שלום
אני בספק אם איזושהיא אנטיביוטיקה דרך הפה תעזור בדלקת אזניים כרונית.
אני מציע קודם כל תרבית אוזן כי ייתכן ומדובר בכלל באלרגיה וזאת אינה מטופלת באנטיביוטיקה כי אם בתרופות אנטי אלרגיות ואולי בשינוי תזונתי.
אכן בעיות אזניים קשות לריפוי!!!
אוגמנטין בכלל אינו מומלץ בכלבים כיון בהוא גורם לכאבי בטן - אם יש בצורך ייחודי משתמשים בסינולוקס המקביל הוטרינרי שעשוי לפי צרכי הכלב....

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



יש לי כלבת גולדן רטריבר גזעית בת 5. אימצתי אותה מ SOS חיות לפני כשנתיים לאחר שהייתה חודשיים בבית אומנה לטיפול בבעיות עור קשות שהיו לה.הכלבה סובלת מאוד מאלרגיות שמתבטאות בעור - מגורה ושינוי צבע לכהה, דלקות חוזרות באוזניים. ניזונה מאוכל היפואלרגי.
היא מאוד טובה, נבונה וממושמעת אבל יש לה ריח גוף נוראי שגורם לאנשים שלא לרצות להיות בקרבתה או לגעת בה. אמבטיות אינן עוזרות. אני מקפידה על טיפול אוזניים בידיעה שגם הן יכולות להיות מקור לריח. אך ללא הועיל. אודה לכל עצה שתוכלו לתת לי במטרה למצוא פתרון לריח הלא נעים שנודף ממנה. תודה גבי



גבי כבר עניתי : טיפול מאסיבי בדחלךקת אזניים כולל סטרואידים במתן פומי--רק וודא שאכן האזניים הם מקור הריח

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום ,

הכלבה שלי בת 13 מסוג ג'ק ראסל טרייר , סבלה בעבר מדלקת לבלב מסכנת חיים שבמהלכה ירדה במשקל . יש לציין שהכלבה עד גיל 9 שקלה 7.5 - 8 וכנראה כחלק מהדרדרות המחלה שלקחה תקופה ממשוכת ירדה ל 7 קילו , כשבמהלך השאפוז שלה ירדה אף ל 6 ק"ג. לאחר ההחלמה שלה עלתה בחזרה ל 6.7, והיום - חצי שנה אחרי המחלה ירדה שוב בחזרה ל 6.
יש לציין שהוחלף לה האוכל לפני חודשיים בעקבות גירודים ואלרגיה אבל כמות האוכל נשארת זהה והיא אוכלת כמות גדולה יחסית למומלץ. יש לה תיאבון. מצב רוח לטיולים, ואתמול אף ביצענו בדיקת דם כדי לנסות להבין מה פשר הירידה במשקל - כאשר בדיקות הדם שלה ( שכללו מדדים רגילים וכימיה בעקבות ההיסטוריה בלבלב שלה) היו תקינות לחלוטין.
יש לציין במהלך המחלה מצאו שיש לה כנראה בעיה בבלוטת האדרנל (קושינג) .
בסופו של יום הוטרינר לא המליץ כרגע על טיפול כלשהו וביקש מעקב, אך אני נורא מוטרדת עקב הירידה במשקל והייתי רוצה לדעת מה לדעתכם אפשר לבדוק שלא במסגרת בדיקות דם ?
תודה רבה טליה



טליה שלום
אני ממליץ על אולטרא סאונד וסגירת הנקודה של בלוטת האדרנל!

ייתכן וזה יהיה משקלה : היא מבוגרת ולפעמים יש כלבים רזים , כמו אנשים רזים

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום
שלום
החתול ניקו זכר מסורס בן 5 סכרתי ואסמתי אוכל MD לחתול ללא טיפול תרופתי נוסף.
לפני כחודשיים התחילו לצאת פצעי גירוד עם גלד מתקלף באזור הצוואר.
הוטרינר נתן לו זריקות סטרואידים ואנטיביוטיקה והפצעים עברו. אחרי חודש החלו שוב לצוץ פצעים ושוב חזרנו על הזריקות. ושוב חוזר חלילה בפעם השלישית.
יש לציין שהחתול מטופל נגד פרעושים ברבולושיין באופן מתמיד.
השאלה
יתכן והחתול אלרגי לאוכל ? לאחרונה גם החלפנו חול
הבנתי שיש אוכל רפואי שנקרא ZD אבל הוא עלול לחזור לסכרת
הייתי רוצה המלצה במידה ואפשר לעזור לחתול שלי כי גם הוטרינר לא יודע מה לעשות...
תודה רבה. קרין



מסובך מסובך יקירתי
אני מניח שהסכרת היא תולדה שח הטיפול הטרואידי ולכן היא זמנית ותיעם ככל שתמעיטו לתת קורטיזון
אולךי טיפול מקומי משחתי של סטירוטאיד + אנטיביוטיקה יעזור ולא יפגע בחתול סיסטמי
אני בכל זאת הייתי עובר לZD ןמשגיח על הסכרת

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום רב,
עשיתי לחתולה עיקור מהצד והיא פתחה את התפרים.
הוטרינר אמר כי אין לשים אנטיביוטיקה.
פניתי לוטרינר נוסף אשר אמר שיש לשים משחת סינטומיצין ולתת בנוזל אנטיביוטיקה. בסופר פארם היה רק צפוויט פורטה. האם זה בסדר לחתולים???
שבוע טוב.
מיכל פולק.



מיכל שלום
הניתוח הוא באחריות הוטרינר המנתח
אנא עקבי אחר הוראותיו אם הוא טוען שאין צורך באנטיביוטיקה אני הייתי מבצע זאת
נב
ברור שהלכת לבדיקה אחרי שהתפרים נפתחו!!!?
בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום רב!
יש לי כלבת גולדן בת כשנה לפני כשלושה ימים התאבון שלה ירד.אתמול היא ממש לא זזה והייתה מאוד עיפה.היא נושמת בכבדות עם קצת צפצופים ויש לה הפרשות בעניים.לקחתי אותה היום לווטרינרית שלא ניראה לי מבינה יותר מידי.אחרי שהיא האמרה כול מחלה שיכולה להיות לכלב,היא נתנה לה זריקה אנטיביוטית וכן ציידה אותי בכדורים-דקסלין ומוקסיויט. נציין כי לפני כשבועיים וחצי הייתה מיוחמת והייתה עם גולדן שהגיע אלינו למטרת זיווג.יש עוד משהו שאני יכול לעשות?אני דואג שהווטרינרית לא כול כך יודעת
דב



דב שלום
גש לקבל חוות דעת נוספת על מנת שתהיה בטוח ומאושר עם ההבחנה אל תוותר לספק!

אגב לפי ההיסטוריה ייתכן ומדובר בדלקת רחם!! צריך בדיקות נוספות

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום,
שלום, יש לי חתולה בת 9 בערך..
ולאחרונה היא מאוד חלשה, לא פעילה, האוכל שאנו שמים לה בד"כ והיא רצה אליו-כבר לא מעניין אותה, בתנוחה מסויימת שלה היא פולטת המון רוק,
היא לא מצליחה לאכול כל דבר אלא אם כן אנו מאכילים אותה או אם זה רך מאוד.
יש לה מידי פעם עוויתות עם הפנים והצוואר וקולות כאילו בא לה להקיא..(ולא מקיאה)
ובנוסף, יש לה מין חומר כהה קשה מתחת לאוזן.

רצינו לדעת מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן?
ובנוסף, האם ניתן לתת לה מוקסיויט בינתיים?
תמר



תמר שלום
התיאור שלך נשמע קשה ביותר , לא ניתן לנחש ממה היא סובלת , אבל בטוח שניתן אולי לסייע לה אם תקבל טיפול וטרינרי נאות , אנא , גשי לוטרינר לאיבחון וטיפול ואל תתעמרי בחתולך בנסיונות טיפוליים ב מוקסיויט.....

אנא ....

בברכה
ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום יש לי רועה גרמני מעורב כבן 5 בתקופה האחרונה הוא התחיל לצלוע ברגל שמאל האחורית וזה קורה לו רק כשהוא שוכב הרבה בבית או בערבים כשיותר קריר.האם זה נובע בגלל מזג האוויר? בחוץ הוא רץ כמו חיה רעה.בנוסף שמתי לב שהיום בבוקר הוא משתין שתן שחור מאוד או שזה דם אני לא סגור על זה.מה זה יכול ליהיות?? האם למרות שהוא בן 5 יכול לחלות בפרוו??? תשובה מהירה בבקשה תודה מעיין



מעיין שלום
כדאי שוטרינר ייבדוק את הצצליעה , מזכיר מאוד מחלת אגן תורשתית ברועים גרמניים , וכדאי לצלם רנטגן ף לאבחן ולטפל מהר לפני שהנזק בלתי הפיך.


שתן שחור : שומו שמיים רוצו מהר לוטרינר עם הכלב ודגימת שתן טריה בכוס נקיה. יכול להיות מסוכן ביותר ולעולם אינו בעיה קלה.....

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום,
כבר תקופה יחסית ארוכה שאני מבחינה בתופעה מוזרה בחתולה שלי .
באופן קבוע היא סובלת מסוג של טיקים ,מין רעידות כאלה , בפנים בעיקר וזה מחריף כשמלטפים אותה(היא אוהבת מאוד להתלטף) החתולה בת 12 ואני חוששת שזו אולי מחלת זקנה כלשהי .
האם זה נורמלי ? מה זה יכול להיות ?
תודה מראש מאיה



מאיה שלום
12 אינו זקן בחתולים ,אולי מדובר ברגישות יתר , אבל איני מזהה סימני מחלה בחתולך , הרבה בריאות

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום. הכלבה שלי מסוג אסקי סבירי בת שנה וחצי. היא נכנסה היום למחזור. יש לה תעודות גזעיות. מהו הזמן הכי מתאים לעבר אותה? והאם יש פרוצדורה מיוחדת לכך? תודה תמר



תמר שלום
מיום 7 של המחזור להפגיש אותה כל יומיים עם זכר נבחר עד לשני מפגשים מוצלחים. יום 9 וים 11 הם הימים הקריטיים

בהצלחה

054-5555505



סקאי, בן 7 חמוד בריא ללא בעיות מיוחדות.
לפני חצי שנה אחרי סוף שבוע בפנסיון סקאי חזר עם גירוד ליד האף, מאז סקאי מתלקק כל הזמן ומיירר הרבה יותר מהרגיל, מה שמוביל לשינוי צבע הפרווה באיזור הפנים והצוואר לאדמדם.
הוטרינר שלי בדק ואיבחן כאלרגיה ונתן לו זריקת סטרואידים מה שלא גרם לשינוי של ממש. מאז הם במרפאה קצת אבודים. כמו כן התחלתי עכשיו משחת Threolone פעמיים ביום באיזור הנגוע ליד האף אבל הוא מלקק כמעט מיד לאחר שאני מורח את המשחה. איך נפטרים מהאלרגיה ומורידים את הצבע האדמדם?
בברכה תחי



תחי שלום
אני מציע חוות דעת נוספת , חצי שנה גירוד באף ? נשמע כאילו משהוא מפוספס , גשו לחוות דעת נוספת אולי אצל מומחה עור : בית החולים האוניברסיטאי? דר אילן סקורינסקי?

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום,
יש לי חתול בן קרוב ל-18. עד לפני זמן קצר (כחודש) הוא היה אקטיבי ואכל בתיאבון. בזמן האחרון מצבו התדרדר- הפסיק לאכול (אנחנו מאכילים אותו ביד, רק ככה הוא אוכל), שוכב כל הזמן ורק קם כדי לשתות או ללכת לשירותים. בנוסף לכך הוא לא יציב- כשהוא קם נראה שהרגליים האחוריות שלו כאילו לא בשליטתו- הן מחליקות ומועדות (הקדמיות נראות בסדר). כשהוא מנסה לרוץ הוא ממש סוטה וכמעט נופל בגלל הרגליים האחוריות. מכל התופעות חוסר היציבות מדאיגה אותי - למה דבר כזה יכול לקרות?
הילה



הילה יקירתי , מדובר בחתול קשיש ביותר!! אני מציע בדיקה מקיפה + בדיקת דם אצל וטרינר לאיבחון ואפשרות לסייע לו , וייתכן שמדובר בזקנה מתקדמת שלא יועילו הטיפולים , לא מגיע לו צ'אנס אחרי 18 שנים!
ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



האם יש תופעות לוואי לחיסון נגד שעלת המיכלאות? הכלבה שלנו קיבלה היום חיסון, ואני מבחינה שהיא יותר אםאטית, פחות נמרצת, ואין לה תיאבון. אודה על התייחסותכם. תודה, תמי



שלום רב
יש לי כלבת פודל טוי/ננסי בת 4 חודשים
היו לי בעבר כלבים אבל אני נתקלת בתופעה מוזרה מאוד...
סליחה מראש על התיאור הגרפי
הכל החל פעם אחת שבזמן מתן צואה הגורה נבהלה והצואה פשוט "נתקעה" בפי הטבעת הגורה לא הוציאה את זה וזה לא "נכנס חזרה" והיא לא ליקקה או נשכה את האזור ובאמצעות כפפה ומגבון ממש "משכתי" החוצה את הצואה וחשבתי שהיא נבהלה\אבל שמתי לב לכך פעמים נוספת...לפחות פעם בשלושה ימים אני רואה אותה מטיילת ו"תקוע" צואה בפי הטבעת
חשוב לציין שזה לא מהשיערות ואני דואגת לגזור שאני מושכת להוציא לה כי היא לא עושה כלום זה ממש יוצא מבפנים...כאילו היא עוצרת באמצע???!!
האם מדובר בבעיה התנהגותית? או יכול שמדובר בבעיה בריאותית בשרירי פי הטבעת/ הרקטום?
קבעתי תור לוטרינר אך אני מסתקרנת ורציתי לדעת גם איך לנהוג לעת עתה..
אודה על תשובתך המהירה
הגר



הגר שלום
אכן תופעה מוזרה , ייתכן ובבדיקה פיזקלית הוטרינר יוכל לקבוע אם מדובר בבעיית שיער , או בחולשת השריר הטבעתי וייתכן וצריך טיפול תרופתי או תזונתי לריכוך הצואה והגברת ההתכווצות בפי הטבעת

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום רב,
יש לי כלבת זאב מעורבת שאימצתי לאחר שנמצאה זרוקה בפח. לכלבה החלו להופיע עוויתות באזור של הלסת כאשר היא במצב של שכיבה. כשהיא עומדת הגוף מתכווץ והראש נופל הצידה כל שניה. גם כשהיא עושה צרכים יש לה התכווצויות. היא סובלת גם מאי יציבות כלומר, מחליקה במדרגות, יכולה לרוץ ופתאום להחליק.
הכלבה עברה את כל החיסונים ועיקור. הייתה חולה בקדחת הקרציות וטופלה. תפקודי כבד וכליות יצאו תקינים. ולא מצליחים למעשה לזהות מה גורם לה לתסמינים שצוינו לעיל.
אשרת



ייתכן ומדובר בתופעות עוויתות אפילפטיות , הנגרמות עקב נזק מוחי שנגרם עקב מחלת ילדות כמו "כלבלבת למשל , או לא עלינו גידול במוח

אני מציע בדיקת מומחה לנאורולוגיה וייתכן שטיפול תרופתי אנטיאפילפטי עשוי להצליחה
נסו את דר איתי סרוגו בחוות דעת.

בהצלחה
ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



אימצתי גורה מצער בעלי חיים,בת חודשיים.
מעורבת ככל הנראה עם מרמנו וצאו צאו-לפני שלקחתי אותה ביום ראשון היא עברה עיקור והיתה מטושטשת,אך במשך יומיים לא הקיאה או היתה חסרת מצב רוח ,היום אחרי שעזבתי אותה פעם ראשונה בבית לכמה שעות חזרתי ומצאתי שהיא מקיאה הרבה!! בקיא אין אוכל,רק קיא נוזלי ןמסריח מאוד מאוד. מרגישים עליה שהיא לא חשה בטוב,בנוסף לא מעוניינת לאכול.
יכול להיות שזה הבונזו? (כי בחרנו משהו איכותי מאוד )
או שמדובר בתופעות לוואי של הניתוח, א
חשוב לי לציין שהיא הייתה אמורה להיות ב3 ימי מנוחה ווכשעזבתי אותה היא השתוללה ובבית ועשתה פיפי מלחץ בכל הבית
אני מודאגת מאוד,קשה לי לראות אותה ככה
חן



חן שלום
זה יכול להיות הכל מכל ולכן אני מציע שתחזרו לביקורת אצל הרופא המנתח...
בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום,
יש לי חתולת ספינקס קנדית בשם פרשס, בת שנה וחצי, שעלתה מאוד במשקל לאחר עיקור שעברה לפני כשמונה חודשים. יחד עם העליה החדה במשקל הופיעו בעיות עיכול והיא שלשלה כשלושה חודשים. ניסינו מספר טיפולים, כולל אנטיביוטיקות ולבסוף היא קיבלה תקופת מה זריקות ברזל והעברנו אותה לאוכל היפואלרגני.
כרגע היא יציבה מבחינת מערכת העיכול אך ממשיכה להעלות במשקל, אוכלת לעיתים קרובות וקשה להגביל באוכל כיוון שיש בבית עוד שני חתולים שאוכלים איתה מאותה הצלחת וכל שינוי בתזונה גורם לשלשולים.
החתולה שוקלת כשבעה קילוגרמים. היא מאוד פעילה למרות משקלה.
אני מאוד חוששת שהיא תפתח מחלות אך אינני יודעת איך להורידה במשקל.
אודה מאוד אם תציעו פתרון לבעיה שלנו.
תמי



תמי שלום
רק האכלה קפדנית של מזון דיאטתי (RD הילס) בהפרדה מוחלטת משאר החתולות תעזור לכם
בנוסף הייתי בודק את בלוטת התריס שך החתולה

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום עופר,
בהמשך לשאלותיי הקודמות, הגעתי לוטרינר נוסף לבדיקות חדשות והתוצאות היו מלחיצות למדיי, הוא טען שלכלבה אין דלקת פרקים ולא הייתה אף פעם ושעל פי הבדיקות דם הנ"ל היא אנמית ומפרקת את שרירייה ואת הגוף שלה והיא במצב לא טוב בלשון המעטה, אזכיר שהכלבה שוקלת 3.2 (ירידה דרסטית במשקל תוך שנה), אינה יכולה ללכת בקושי (המצב מתדרדר) והיא עושה שימוש בולט בידיים הקדמיות כדי לסחוב את כל החלק האחורי ( מעבירה את שיווי המשקל קדימה ונופלת הרבה).
נכון לעכשיו בהמלצת הוטרינר הנוכחי יש לתת לה כדורי ברזל (רבע כדור ביום) והמון אוכל מחזק ומלא ויטמינים וכל מה שצריך.. הוא לא נתן לי תשובה ודאית אך אמר שיש לעשות קרוב לוודאי עוד בדיקות לראות מה הבעיה שגורמת לגוף שלה להרוס את עצמו ושזה אינו מקרה רגיל.

אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין,

להלן תוצאות בדיקת הדם:

� Sample submitted: Blood (101)
Glucose: + Separated serum: Lipemia: Icterus: Hemolysis: + Clot: Dilution:
� History: NA

� Hematology:
CBC (Expected Ranges Canine Advia)
16.29 H WBC x10E3/uL 5.2-13.9
4.73 L RBC x10E6/uL 5.7-8.8
9.7 L HgB g/dL 12.9-18.4
29.1 L HCT % 37.1-57.0
61.5 MCV fL 58.8-71.2
20.4 L MCH pg 20.5-24.2
33.2 MCHC g/dL 31.0-36.2
13.9 RDW % 11.9-14.5
2.23 H HDW g/dL 1.4-2.1
536 H PLT x10E3/uL 143-400
13.9 H MPV fL 7.0-11.0


Differential
% DIFF x10E3/uL (Expected Ranges Canine)
90.0 H NEUT 14.66 H #NEUT: 3.9-8.0 %NEUT: 42.5-77.3
5.0 L LYMP 0.81 L #LYMP: 1.3-4.1 %LYMP: 11.8-39.6
3.0 L MONO 0.49 #MONO: 0.2-1.1 %MONO: 3.3-10.3
2.0 EOS 0.33 #EOS: 0.0-0.6 %EOS: 0.0-7.0
0.0 BASO 0.00 #BASO: 0.0-0.1 %BASO: 0.0-1.3
0.0 L.U.C. 0.00 #LUC: 0.0-0.3 %LUC: 0.0-3.0

� Hematology Description:
There is anemia in the smear, polychromasia is noted. There is leukocytosis. There is no left shift or toxicity in the neutrophils. The monocytes are bland. Platelet number is estimated higher of the normal range (~55/HPF).
� Biochemistry (Canine)

Test Result Unit Min Max
GLU 65 mg/dL 65 118
CHOL 214 mg/dL 135 280
UREA 12 L mg/dL 12.6 58.3
ALB 1.8 L g/dL 2.6 4.0
ALP 124 u/L 0 150
ALT 11 u/L 0 60
AST 76 H u/L 0 50
AMYL 1268 u/L 200 1,480
Ca 9.0 mg/dL 9.0 11.7
CPK 1661 H u/L 50 200
CREA 0.5 mg/dL 0.5 1.5
Pi 5.3 mg/dL 2.5 6.2
TRIG 42 L mg/dL 50 100
PROT 8.0 H g/dL 5.4 7.5
Globulins 6.2 H g/dL 2.7 4.4
Alb/Glob 0.3 L Ratio 0.6 1.1
T.BIL 0.1 mg/dL 0.1 1.0
GGT 0.0 u/L 0.0 6.0
LDH 2254 H u/L 50 320
Cl 110 mmol/L 102 117
K 5.3 mmol/L 3.8 5.6
Na 144 mmol/L 142 159
Na:K 27 Ratio >23

� Biochemistry Comments:
Total solids 8.8g/dL. Elevation in muscle enzymes should be interpreted in light of clinical history.

� Diagnosis
Normocytic, normochromic anemia.
Leukocytosis, mature neutrophilia and lymphopenia.
Thrombocytosis.
Hyperproteinemia, hyperglobulinemia and hypoalbuminemia.
Elevated muscle enzymes.

� Comments
Hemoparasites were not found in the smear.

אם יש דרך להעביר את הבדיקות בצורה ברורה תשאירו לי אימייל או דרך אחרת.

תודה רבה. שירי



שירי שלום
מדובר במחלה כרונית שאינה מזוהה בבדיקות דם , אך מחייבת המשך בדיקות L: סרולוגיה לקדחת קרציות , צואה ושתן לתולעת הפארקים , הייתי מצלם ואולי גם אולטראסאונד בטן , לא הייתי משאיר את הטיפול ברמה של טיפול תומך של ברזל כי אם איבחון אגרסיבי לזיהוי המחלה והטיפול הנכון בה

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



limited edition fitflops
fitflop discount http://fitflopsalesingapore2.blogspot.com/



http://conversetw.seofilter.org/
converse ������ http://aog.com.tw/converse3.php



http://aog.com.tw/converse3.php
converse���u�� http://aog.com.tw/converse.php



שלום ד"ר עופר רציתי לדעת בבקשה יש לי האסקי סיבירי והוא מגרד את עצמו עד שהוא פוצע ויורד לו דם שמתי לב שיש לו נקודות שחורות אני שם לו אמפולה אבל זה לא עוזר לכלב מה אני עושה בבקשה נגד הגירודים..?
אסף



אני מציע שתיגש לוטרינר לאיבחון : האם מדובר בזיהום? אלרגיה ? סקביאס? דמודקס? לכל אחד טיפול שונה

וייתכן שטיפול יעיל נגד פרעושים יפתור את הבעיה

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



שלום
יש לי חתול,בן חמש שנים,הוא אינו מסורס ומרבה להסתובב בחוץ,עם תחילת הקיץ והימים החמים,הוא החל להראות לי סימנים של גודש באף והתעטשות,חשבתי אולי שהיה ערב אחד קר ולכן הוא חלה,
חשבתי שהימים החמים יקלו על הגודש,אך עד עתה מזה שלושה חודשים הגודש נשאר כשהיה,יש לו תאבון הוא אוכל ושותה,אך מידי חמש דקות הוא מתעטש,סה"כ הוא בריא,אך עם זאת ההתעטשות עם הרבה גודש נוזלי.
אשמח למענה. ערן



ערן שלום
מדובר במחלת נשימה עליונה בחתולים הנגרמת על ידי וירוס הרפס , והעלולה להפוך למחלה כרונית לחיים!!! גש לוטרינר לקבלת טיפול כנגד הוירוס

בהצלחה

ד"ר עופר שביט
רופא וטרינר
03-6472933
www.ofervet.co.il



«   «הבא   | 686 | 685 | 684 | 683 | 682 | 681 | 680 | 679 | 678 | 677 | 676 | 675 | 674 | 673 | 672 | 671 | 670 | 669 | 668 | 667 | 666    הקודם»   »