איך לבחור פנסיון לכלבך

מה כדאי לבדוק בפנסיון לכלבים? המלצות ועצות חג הפסח ממש כבר כאן. כמו בכל שנה גם השנה יצא עם ישראל לראות את העולם הגדול ואת נופיה של ארץ הקודש, ומה עם הכלב המשפחתי?
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email


איפה הוא ישהה בזמן שהמשפחה תנפוש? האם כדאי לבקש משכן שישמור על הכלב או עדיף להשתמש בשרותי פנסיון לכלבים? איך נדע מהו פנסיון טוב? מהי העלות ומה כולל התשלום?

שאלות שכיחות אלה מתעוררות אצל כל משפחה שבבעלותה כלב וזקוקה לפתרון לפני נסיעה לחופשה.
מאלף הכלבים גבע צין מציע שלל עצות וטיפים בנושא בכדי שתוכלו לעלות לגאמבו ולדעת שהכלב שלכם במקום, טוב, נקי ובטוח.
אם ההורים שלכם לא גרים באיזה קיבוץ או מושב ואין לכם שכן אחראי וזמין, אשר יכול לטפל בכלב, הפתרון הטוב ביותר עבורכם הוא פנסיון לכלבים.

בעין לא מקצועית כל מבנה עם כלבים שנובחים בתוך כלובים נראה כפנסיון מושלם, אך לא כך הדבר.

כתבנו עבורכם מספר דגשים שכדאי וחשוב להכיר
 

1. הכלל החשוב ביותר הוא להגיע לפנסיון כמה ימים לפני הנסיעה ובלי הכלב, בכדי להיות נינוחים ורגועים

2. עבודת עיניים: לחוש הראייה תפקיד משמעותי בבדיקת הפנסיון, בראשית הסתובבו סביב הפנסיון והתרשמו מהניקיון החיצוני. ישנם פנסיונים שמקפידים על ניקיון פנימי של הכלובים ואילו בחוץ עשרות מטרים בודדים מהגדר קיימת ממש מזבלה עירונית. אז שלא יהיו טעויות, טפילים ומחלות עוברים דרך גדרות.

3. הכנסו לפנסיון וחפשו את ציוד הניקוי. אם המגב שחוק ומרוט ואם המטאטא נראה כמו הראש של שבי זרעיה זהו סימן המעיד, כי מנקים את הפנסיון, אך לא מקפידים על הברשה וניגוב נאותים, ולכן הפנסיון לא מחוטא כל כך.

4. הסתכלו אם יש ספוג או מברשת לניקוי כלי האוכל של הכלבים, וכמובן שיש לוודא אם יש סבון.

5. הסתכלו על הקרקע ועל מרצפות הפנסיון, אם אתם רואים צואת עכברים דעו, כי יש נחשים בתוך הפנסיון, אשר עלולים להכיש את כלבכם, וזאת מאחר ועכברים ומכרסמים אחרים מושכים נחשים. בנוסף למשיכת הנחשים, עכברים מפיצים מחלות רבות, אך המסוכנת ביותר היא לפטוספירוזיס (צהבת). גורמי המחלה חודרים לגוף במגע עם העור או עם ריריות הגוף וכאן עיקר הבעיה מאחר ועכברים אוהבים מאוד להטיל שתן במקורות מים אדגיש, כי מקורות מים באזור הפנסיון הם קערות המים של הכלבים.

6. בקשו לדעת מהו סוג המזון בו מאכילים את הכלבים בפנסיון. אל תסתפקו בהתבוננות בערמות מזון ארוז, אלא בקשו לראות את המזון בכלי האחסון.

7. בדקו אם הכלי אטום בסגירתו מה שמונע כניסת מכרסמים, חרקים ולחות אשר גורמת לעובש.

8. מבחן המטפל: המטפל יכול להצחיק אותנו ולהיות "מלך הנחמדים", אך אתכם זה לא אמור לעניין, מאחר והכלב נשאר בפנסיון ולא אתם. חשוב מאוד לבדוק את היחס של המטפל כלפי הכלבים שבפנסיון. התבוננו בכלבים וחפשו כל קופצני ביותר. בקשו לראות את התא של כלב זה. מכיוון שהכלב מאוד קופצני יכנס המטפל ראשון וכך תוכלו לראות אם המטפל אגרסיבי וחסר סבלנות או עדין ואוהב כלפי הכלב שרוצה לברוח מהתא.

9. בדיקת התאים: זהו נכנסתם לתא של הכלב הקופצני התבוננו על הגדרות על מנת לוודא, כי אין חוטי ברזל בולטים, אשר עלולים לפצוע את הכלב, כמו כן יש לבדוק שכבלי החשמל (מאווררים ומנורות) מוגבהים מספיק, בכדי למנוע את כרסום הכבל המוביל להתחשמלות.

10. בקשו לדעת מהו הניסיון המקצועי של המטפל.

11. התבוננו בקערות המים והאוכל. ראוי לציין כי לרוב אין הקפדה על ניקוי קערות המים, ולכן התבוננו יותר על קערת המים.

12. חשוב מאוד לבדוק את רמת הניקוי של תעלות הניקוז.13. הסתכלו אם יש לכלבים מקום רביצה מוצל רך – מאחר והכלב שוכב רוב שעות היום ללא מעש, עלולים להיווצר פצעי רביצה. בקשו לדעת אם יש מצע רך לכלבים14. מיזוג המקום: חם מאוד בארץ הקודש. חובתכם לברר כיצד ממזגים את המקום אם בכלל?!

15. בדיקת קרציות: מששו כלבים, אשר שהו זמן רב בפנסיון, הסתכלו בתוך האוזניים על מנת לראות אם יש קרציות, שימו לב! אם יש על הכלב קרציות אז בטוח שיש גם קרציות במתחם הפנסיון.

16. בקשו לדעת מהן שיטות ההדברה בפנסיון האם ריסוס? או אבקה? אם מדובר באבקה בקשו לדעת אם יש הקפדה לכיסוי קערות המים והמזון בזמן האיבוק.

17. תחקיר ושאלות: גם הצרכן הכי נאיבי יודע, שיש הבדל של שמיים וארץ בין מה שכתוב ונאמר בפרסומים למיניהם ובין המציאות, לכן תשאלו ותתחקרו את המטפל:
מי מוציא את הכלבים לטיול היומי? ומתי? כמה פעמים ביום מנקים את התאים? האם הכלבים שבפנסיון מחוסנים? מי הוטרינר המטפל? כיצד מפנים כלב לוטרינר? האם הוטרינר מגיע לביקורת בפנסיון? אל תחששו לשאול, שימו לב! זה השלב החשוב ביותר, הרי בסך הכל גם בעל הפנסיון הוא סוחר שרוצה מאוד את הצי'ק שלכם ולא משנה מאיזה בנק!

לסיום,

מומלץ לבצע מספר פעולות לפני שתשכנו את הכלב בפנסיון:
מומלץ מאוד לאבק או לרסס את הכלב נגד קרציות ולרכוש קולר נגד קרציות. יש לוודא את תוקפם של החיסונים השנתיים. אם הכלב שלכם הוא כלב בית ולא כלב חצר אני בטוח, כי עצבות קשה תתקוף אותו מהרגע שתיסגר דלת התא, לכן הביאו עמכם חפצים אהובים עליו( שמיכה וצעצועים) עם הריח של הבית ובנוסף הביאו לכלב שקית מזון לו הוא רגיל ובקשו מצוות הפנסיון לערבב את המזון שלכם עם המזון , אשר מוגש בפנסיון. המחירים נעים בין 40 עד 60 שקלים ליום.
ישנם פנסיונים, אשר המחיר כולל את הבאה וההחזרה של הכלב לבעלים ואף רחצה וטיפוח לפני העזיבה של הכלב. אז כל מה שנשאר לאחל לכם קוראי זו חופשה נעימה ומהנה בכל מקום שתחפצו.
 

מחפשים פנסיונים באזור מגוריכם?
 

לאינדקס פנסיון לכלבים בתל אביב והמרכז – לחץ כאן.

לאינדקס פנסיון לכלבים בהרצליה – לחץ כאן.

לאינדקס פנסיון לכלבים בחיפה – לחץ כאן.

לאינדקס פנסיון לכלבים באילת – לחץ כאן.
 

מוצרים קשורים

נכתב על ידי בן

נכתב על ידי בן

בן הוא כותב ותיק מהעיר חיפה שמתמחה בכתיבה על בעלי חיים. הוא למד ביולוגיה בתיכון ומאז התעניין מאוד בעולם החי. הוא התחיל לכתוב מאמרים על בעלי חיים בבלוג אישי בתחילת שנת 2000 ומאז פרסם מאמרים רבים. חובב גלישה, NBA והבעלים של סאני - גולדן רטריבר חייכני.

קטגוריות מובילות

עוד מאמרים בנושא

הטלת שתן של החתול בכל הבית גורמת לריח חריף ואי נעימות. איך אפשר למנוע זאת?
בהמשך למידע שהתקבל במשמר הגבול אמש אשר הוביל למעצר של חשוד שהחזיק גדי של יעל ותיעד את עצמו ברשתות החברתיות.

מוצרים פופולריים

המוצרים הנמכרים ביותר

סינון מוצרים

סנן לפי מותג
כל המותגים
סנן לפי מותג
משקל האריזה
בחרו...
משקל האריזה
סנן לפי גיל
כל שלבי החיים
סנן לפי גיל
סנן לפי טעם
כל הטעמים
סנן לפי טעם
סנן לפי גודל הגזע
כל הגדלים
סנן לפי גודל הגזע
חיה
בחרו...
חיה
תזונה מיוחדת
בחרו...
תזונה מיוחדת
גודל מיטה / מזרן
בחרו...
גודל מיטה / מזרן
סוג החול
בחרו...
סוג החול
צבע
בחרו...
צבע
נפח
בחרו...
נפח
אבחנה רפואית
בחרו...
אבחנה רפואית
טווח משקל
כל המשקלים
טווח משקל
דילוג לתוכן