מה גם שכל כלבן או וטרינר שתפנו אליו ימליץ על מזון אחר שלדעתו הוא המתאים ביותר אני מראש מתייחס בעצותי לכלבים בריאים בלבד.
לכלבים חולים או עם בעיות כאילו ואחרות הדורשות התיחסות תזונתית יש להוועץ בוטרינר ורצוי בזה המטפל באופן קבוע בכלבכם.
יש להניח כי המוכרים בחנות (בדגש על אילו שאינם באים מתחום הכלבים) ימליצו לכם בדרך כלל על אותו מזון שייתן להם את הרווח הגבוהה ביותר ללא
קשר להתאמתו לכלב/גור שלכם. אז מה עושים קוראים את מה שכתוב על שק האוכל (למי שקורא באנגלית מומלץ לבדוק שהתרגום בעברית הוא מדוייק).
כמות הרכיבים: ככלל המזונות מופיעים אחד אחרי השני
כאשר המזון שמופיע ראשון נמצא בכמות הרבה ביותר בתוך כלל המזונות והאחרון בכמות הקטנה ביותר.
איכות הרכיבים: יש לשים לב אם כתוב למשל "בשר עוף מיובש" או "קמח עוף" או "מוצרי לוואי של עוף"
כשהראשון מצביע על בשר עוף אמיתי והאחרון על שיירי עוף (נוצות, ציפורניים וכו') שהיכולת של הכלב לעכל אותם נמוכה.
מומלץ לבדוק אם יש ברכיבי המזון מקורות חלבון טובים נוספים חוץ מבשר ועוף
שהכלב יכול לנצל כמו ביצה למשל.
תכולות תזונתיות: מעבר לערכים אליהם שמים לב בדרך כלל כגון חלבון ושומן יש לשים לב לערך "רטיבות" ככל שאחוז הרטיבות גבוהה יותר כך האחוז האמיתי של הערכים
האחרים נמוך יותר.
כמות מומלצת: על כל שק יש טבלת האכלה ורשומה בה כמות המזון היומית המומלצת בגרמים לכלב/גור על-פי גודלו, גילו ומשקלו.
אם ניקח למשל כלב בינוני בן שנה במשקל 10 ק"ג , ככל שהכמות היומית המומלצת לו על טבלת השק תהיה נמוכה יותר כך יש להעריך שאיכות המזון תהיה גבוהה יותר
והכלב ינצל אחוז גבוהה מהמזון אותו הוא יאכל ובמקביל כמות הצואה שלו תהיה קטנה יותר.
ולסיום לאחר שבחרתם את המזון שנראה לכם המתאים ביותר לכלבכם, יש לבצע במשך תקופה קצרה מעקב אחרי הרגלי האכילה של הכלב
(האם הוא אוכל אותו ברצון והאם הוא אוכל את כל כמות המזון המומלצת).
וכל לעקוב אחרי ה"יציאות" של הכלב (האם הן סדירות, האם הצואה מוצקה אך לא יבשה מידי והאם הכמות סבירה או מוגזמת).
חשוב מאד לשים לב למצבו של הכלב (האם הוא מרזה או משמין, הפרווה במצב טוב או לא וכדו')
בהצלחה